Eten & Drinken

Mariëttes Zomersalade van Yvette van Boven

Tijdens de zomer van Koffietijd gaan we door met de lekkerste zomerse recepten en daar is deze salade er al één van. Het leuke van deze salade is dat het niet alleen makkelijk te maken is, maar ook verspillingsvrij! De salade is namelijk gemaakt met restjes uit je koelkast.

Koningin van de receptenboeken Yvette van Boven is regelmatig te gast bij Koffietijd en dan maakt ze altijd de lekkerste gerechten. Deze salade komt uit haar boek Van Bovens Leftovers, waarin ze recepten deelt die makkelijk te maken zijn met de restjes van gisteren. Zet de tuinstoelen maar klaar en geniet van de zomer.

Ingrediënten

maaltijdsalade voor 4 personen

Voor de salade

  • 1 flinke bos (300 gram) waterkers, harde stelen verwijderd
  • 5 tomaten, in 8 partjes
  • 2 avocado's, in blokjes
  • 300 gram vis naar smaak, uit blik of gerookt
  • 800 gram gare witte reuzenbonen (kan prima uit blik)

Voor de dressing

  • stelen van de waterkers
  • 1 teen knoflook
  • sap van een halve of hele citroen
  • 8 eetlepels olijfolie
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

Meng alle ingrediënten voor de salade met elkaar in een grote zomerse schaal.

Maak de dressing. Draai de waterkersstelen in de blender met de knoflook en het citroensap glad. Giet er al draaiend de olijfolie bij en een paar druppen water tot er een dressing naar jouw smaak ontstaat. Breng met zout en peper op smaak.

Verdeel de dressing over de salade en serveer!

Yvette's leftovers

Ben je benieuwd naar de 200 recepten die Yvette van Boven in haar boek Yvette van Bovens Leftovers heeft verzameld? Dit boek is overal te koop.