Eten & Drinken

Shakshuka met venkel

Mogelijk het enige echte hipstergerecht in het boek van Pieter Kok: shakshuka. Een populair gerecht, maar dat mag ook wel want je kan er eindeloos mee variëren en het is zo makkelijk te maken!

In Pieter's boek ‘Buiten Eten’ staan passende gerechten voor elk moment dat de zon buiten straalt. Lekker samen eten staat in dit boek centraal. Van simpele snacks voor op de camping, tot een echte uitpak-picknick voor het hele gezin. En wat is er lekkerder dan op een zondagmiddag een makkelijk, eenpansgerecht op tafel zetten? 

Ingrediënten

voor 2 personen

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl karwijzaad
  • olijfolie
  • 1 venkelknol
  • 30 gram bladpeterselie
  • 400 gram (1 blik) gepelde tomaten in blokjes
  • 1 chilipeper
  • peper en zout
  • 4 eieren

Bereiding

Snipper de ui en knoflook, fruit ze samen met het karwijzaad glazig in een koekenpan met wat olijfolie. Snijd de venkel in smalle repen, maar als de knol kleine, groene, dunne blaadjes en steeltjes heeft bewaar je die apart. Snijd de peterseliestelen fijn. Voeg de venkel en peterseliestelen toe aan de uienmix en laat 6 minuten meegaren op laag vuur.  

Voeg de tomatenblokjes toe. Snijd de chilipeper in ringen en voeg ze toe. Breng alles op smaak met peper en zout, roer goed door. Leg de deksel op de pan en laat 15 minuten stoven. Maak daarna 4 kuiltjes in je mix en breek in elk kuiltje een ei. Leg de deksel er weer op en laat de eieren in ongeveer 4 minuten stollen. Snijd de peterselie grof en strooi de gesneden peterselie over de shakshuka.   Heerlijk met een stukje brood om mee te dippen!  

Wil jij meer inspiratie voor perfecte recepten om op zomerse dagen te koken? Het boek 'Buiten Eten' van Pieter Kok is overal te koop.