Eten & Drinken

Pappardelle met tomaten en mozzarella

Dit lekkere weer schreeuwt om een zomers recept. Dus waan je vanavond in Italië door deze pappardelle met mozzarella, tomaten en pesto. Een lekker recept uit het ''Made by Ellen', van Ellen van Duijn. Lekker snel en goddelijk van smaak. Om die reden is het één van Ellen's favoriete pasta's. En daarom zeker het delen waard!

Voorbereidingstijd: 10 minuten, kooktijd ca. 10 minuten - zo gepiept dus!

Ingrediënten

voor de pappardelle (4 personen)

  • goede scheut olijfolie
  • twee tenen knoflook
  • één kilo rijpe tomaten (in stukjes gehakt)
  • één bol goede buffelmozzarella (uitgelekt en in stukjes gescheurd)
  • peper en zout
  • pesto uit een potje óf maak 'm lekker zelf! (zie het recept hieronder)
  • 500 gram pappardelle pasta

voor de pesto

  • halve teen knoflook
  • twee eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • een grote bos basilicum
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • goede scheut olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

Kook de pappardelle (of een ander soort pasta) zoals aangegeven op de verpakking. Verwarm de olie in een grote koekenpan en fruit de knoflook. Schep stukjes tomaten erdoor en zet het op hoog vuur. Schep alles een paar keer om en laat de tomaten eventjes op zacht vuur smoren. 

Maak ondertussen de pesto. Mix de knoflook met de pijnboompitjes en Parmezaanse kaas met een staafmixer of in een keukenmachine. Doe de hele bos basilicum erbij, ook de steeltjes. Schenk er wat olijfolie bij en mix tot een gladde massa. Breng de pesto op smaak met peper en zout. 

Giet de pasta af en bewaar wat van het kookvocht. Roer de pasta door de tomaten en schenk er een kopje kookvocht van de pasta bij. Laat tot de gewenste dikte inkoken en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over de borden en leg er plukjes mozzarella bovenop. Verdeel daarna wat pesto over de kaas en serveer het direct uit. 

Meer recepten uit het boek 'Made by Ellen' uitproberen? Het boek is overal te koop.