Eten & Drinken

Gegrilde courgettesalade met geitenkaas en pompoen

Een gezond begin van de week en ook nog eens lekker makkelijk! Precies waar je op een maandag behoefte aan hebt.

Ga daarom voor deze gegrilde courgettesalade met geitenkaas en pompoen, uit het kookboek van Made By Ellen. Lekker en vol van smaak! Deze heerlijke ingrediënten zorgen voor een goed gevulde salade. En om deze 'm extra pit te geven, sprenkelen we daar wat chiliolie overheen! 

Ingrediënten

voor vier personen

  • twee courgettes
  • scheutje olijfolie
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • 4 eetlepels (ingelegde) pompoen
  • 3 eetlepels walnoten, grof gehakt 
  • 6 kleine muntblaadjes, fijn gehakt
  • peper en zout
  • scheutje olijfolie of extra vergine olijfolie
  • snuf chilivlokken

Bereiding

Verwarm een grillpan of een gewone koekenpan

Snijd de courgettes in dunne plakjes en besprenkel ze met een beetje olijfolie. Wanneer de pan goed heet is gril je de courgetteplakjes aan beide zijden. Ga door totdat je alle courgette gegrild hebt. Doe de geitenkaas met de chiliolie in een bakje en pureer met een staafmixer heel kort tot het een romig geheel is. 

Drapeer de courgetteplakjes op een schaal en verdeel de ingelegde pompoen erover. Schep met een lepel bolletjes van de geitenkaas en leg op de salade. Strooi vervolgens de walnoten en de munt eroverheen. Schenk nog een beetje extra vergine olijfolie of chiliolie over de gegrilde-courgettesalade en breng op smaak met peper en zout. 

Eetsmakelijk!