Eten & Drinken

Bladerdeegpizza met heerlijke toppings

Heb je weinig tijd, maar wil je toch iets speciaals op tafel zetten? Dan is dit pizzarecept perfect voor vanavond! Makkelijker kan haast niet: uitrollen, beleggen en in de oven ermee. Het leukste? Je kunt zelf je favoriete toppings kiezen.

Pizza is een favoriet in veel huishoudens, maar het kan enorm bewerkelijk zijn. Vooral als je je eigen deeg maakt. Heel lekker natuurlijk, maar daar is tijd en vooral geduld voor nodig. Bij Koffietijd zijn we altijd op zoek naar recepten die gezond, makkelijk en lekker zijn. En dat betekent soms ook wat meer groente eten. Deze pizza uit het boek Vegan Soulfood kan daarbij helpen. 

Ingrediënten:

  • 150 gram tomatenpassata
  • 3 tenen knoflook, fijngeperst
  • 1 rol kant- en- klaar bladerdeeg, op kamertemperatuur (bijv. Tante Fanny)
  • 1 rode ui, halve ringen
  • 90 gram zongedroogde tomaten op olie, fijngehakt
  • 2 eetlepels jalapenopeper uit een potje, fijngehakt
  • 1 pot gegrilde artisjokken á 180 gram, uitgelekt
  • 100 gram vegan feta (bijv. Violife)
  • 15 gram basilicum

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de passata met de knoflook. Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat. Bestrijk met de tomatensaus. Laat 2 centimeter van de buitenkant vrij. Beleg met de rest van de ingrediënten, behalve het basilicum. Bestrijk de rand met wat olie. Bak de pizza 17 minuten of tot het deeg goudbruin en krokant is. Bestrooi de afgebakken pizza met wat blaadjes basilicum en snijd de pizza in stukken.

Eetsmakelijk!

Benieuwd naar meer lekkere, gezonde recepten? Neem dan een kijkje in het boek Vegan Soulfood. Vol heerlijke, makkelijke, groente recepten, die goed zijn voor je ziel.