Eten & Drinken

Gezonde omelet met spinazie, cherrytomaten en feta

A breakfast of champions! Een heerlijke omelet gevuld met genoeg groente om de dag - en week - goed te beginnen.

Een omelet is echt comfort food waar je niks verkeerds aan kan doen. Vul de omelet met alles waar je zin in hebt op deze maandagochtend! Maak hem van tevoren om mee naar het werk te nemen, eet het als ontbijt of werk je een dag thuis? Maak deze warme omelet dan vers voor de lunch. 

Ingrediënten

voor twee personen

  • 4 eieren
  • ½ sjalot
  • 50 gram baby bladspinazie (of normale in stukjes)
  • 4-5 cherrytomaten
  • handjevol pijnboompitten
  • 50 gram feta
  • ½ tl chilipeper
  • peper en zout

Bereiding

Kluts in een kom de eieren. Breng op smaak met een beetje chilipeper, peper en zout. Snijd een halve sjalot fijn. Verwijder eventueel lange steeltjes van de spinazie en was de spinazie. Snijd de cherrytomaten in kleine plakjes. Snijd bij gebruik van een grote plak feta de feta in kleine blokjes.

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de sjalot aan. Voeg de bladspinazie toe en bak kort even mee tot de spinazie iets geslonken is. Verdeel de spinazie en sjalot over de bodem van de koekenpan. Giet het eiermengsel hier overheen. Verdeel nu snel de plakjes cherrytomaat en feta hierover en bestrooi met pijnboompitten. Doe een deksel op de koekenpan en laat nu langzaam de omelet gaar worden. Het duurt ongeveer 5-10 minuten tot de omelet mooi gestold is.
Je hoeft de omelet niet tussentijds om te draaien.

Wil jij meer inspiratie opdoen voor de rest van de week? Kijk op de website van Great Little Kitchen voor meer lekkere recepten.