De soep staat of valt met de pit en smaak van echt goede chorizo en panklare verse gevulde pasta. Je kunt elk soort gevulde pasta gebruiken, maar ravioli of tortellini met ricotta of andere kaas is er wel heel lekker bij.
Verwarm de olie in een sauspan en fruit de ui 10 minuten op laag vuur tot hij zacht is. Voeg de chorizo en tijm toe, draai het vuur hoger en bak tot de geurige olie uit de chorizo vrijkomt. Voeg de bouillon en tomatensaus toe en laat zachtjes 15 minuten sudderen. Breng op smaak en voeg de room toe. Voeg de ravioli toe en kook 5-6 minuten tot ze gaar zijn. Dien de soep op met wat verse basilicumblaadjes erover.
Wil jij meer inspiratie voor voedzame, simpele gerechten? Doe dan vooral een kijkje in het boek 'Meals in Minutes' van Donald Skehan. Je kent hem misschien van zijn muziek, als presentator maar Donald Skehan heeft meerdere kookboeken met heerlijke inspiratie.