Eten & Drinken

Spaghetti met ricotta en geitenkaas

In Italië noemen ze het heel mooi: spaghetti in bianco, wat betekent dat het een witte spaghetti is. Wit natuurlijk door de twee kazen die erin zit; ricotta en geitenkaas.

Straks als we op vakantie gaan zitten velen van jullie waarschijnlijk in het altijd heerlijke Italië, genietend van het zalige eten. Op de redactie van Koffietijd zijn we nu al jaloers! Om daarom nu alvast in de vakantiesfeer te komen hebben we deze witte spaghetti, uit het boek 'Smaken van Italië', uitgekozen voor een makkelijke zomerse maaltijd.

Ingrediënten

  • 350 gram spaghetti
  • zout
  • 2 el boter
  • 250 gram ricotta
  • 250 gram verse geitenkaas
  • 8 el geraspte pecorino (of parmezaanse kaas)
  • zwarte peper, versgemalen
  • snufje nootmuskaat

Bereiding

Kook de spaghetti in kokend water met zout. Kook al dente, ofwel beetgaar. Hoe lang dit is staat meestal op de verpakking aangegeven. 

Smelt in een andere pan boter en voeg de ricotta, geitenkaas en 4 eetlepels pecorino toe. Prak de kazen, op laag vuur, met een vorg fijn. Doe er een beetje kookvocht van de pasta bij. Net voldoende om de saus licht romig te maken. Klop lekker krachtig door.

Giet de spaghetti af, doe vervolgens in de pan met de saus en meng goed. Breng op smaak met zwarte peper. Serveer met nog wat extra geraspte kaas, peper én nootmuskaat er overheen.

VARIATIE:
Je kunt deze pasta ook maken met de geraspte schil en het sap van 1 citroen. Dat maakt het extra fris.