Op de redactie bij Koffietijd eten we gevarieerd en zo gezond mogelijk. Maar, daar hoort ook af en toe iets zoets bij. En witte chocolade is dan één van onze stiekeme zondes waar we niet vanaf kunnen blijven. Helemaal in moussevorm, zoals dit recept van Jamie Oliver uit zijn boek 'Samen Eten'. Eet smakelijk alvast!
Smelt de witte chocolade in een hittebestendige kom op een pan pruttelend water. Maar let op, de bodem van de kom mag het water niet raken. Leg een theedoek in een andere kom. Leg de zijden tofu erin, draai de punten in elkaar en pers zoveel mogelijk van het water in de kom. Doe de tofu met de honing en de vanillepasta in een keukenmachine. Rasp de schil van een halve limoen erbij en mix 2 minuten.
Giet de gesmolten chocolade erbij en zet de machine nog even aan tot je een zacht mengsel hebt. Giet het mengsel in een mooie serveerkom, dek deze af en zet 'm een nacht in de koelkast.
Voor het serveren zet je een kopje kokend water klaar, doop een lepel erin en schep mooie porties mousse op leuke dessertbordjes. Halveer de passievruchten en schep de pulp op de mousse. Maak de porties af met een beetje gesmolten, geraspte óf geschaafde witte chocolade.
Meer inspirerende recepten nodig? Het boek 'Samen Eten' van Jamie Oliver is overal te koop.