Eten & Drinken

Snelle spinaziequiche voor door de week

Quiche is een van onze receptfavorieten. Lekker om je koelkast mee leeg te koken of om meerdere dagen van te eten. Maar, een echte traditionele quiche is ook bewerkelijk vanwege het deeg. Daar hebben we een snelle, makkelijke variant op gevonden!

Deze snelle spinaziequiche is ideaal voor door de week. Je hebt weinig tijd (of stiekem weinig zin na een lange dag), dus iets gezonds maken wat ook snel klaar is komt perfect uit. Gelukkig hebben we onze favoriete Engelse tv-kok Nadiya Hussain, die afgelopen seizoen te gast was bij Koffietijd in de studio. In haar receptenboek 'Time to Eat' vonden we hét perfecte recept.

Ingrediënten

  • boter, om in te vetten
  • 100 gram diepvriesspinazie, ontdooid
  • 1 tl gemberpasta
  • 1 tl chilivlokken
  • ½ tl zout
  • ¼ tl gemalen kurkuma
  • 150 gram belegen Goudse kaas, geraspt
  • 6 eieren, losgeklopt
  • 400 ml volle melk

Bereiding

Verhit de oven tot 220 graden Celsius, of 200 graden als je een heteluchtoven hebt. Vet een taartblik van 25 cm in met de boter.

Doe de spinazie in een middelgrote kom, maar knijp er eerst zo veel mogelijk water uit door de blaadjes tussen twee stukken keukenpapier te drukken. Meng de gemberpasta, chilivlokken, het zout en de kurkuma erdoor en voeg dan de kaas, eieren en melk toe. Trek de blaadjes spinazie met een vork uit elkaar.

Giet het mengsel in het ingevette blik en zet de quiche 30 - 35 minuten in de oven. Hij is klaar als het midden niet meer lobbig is. Haal uit de oven en laat minstens 15 minuten staan om licht af te koelen.

Wil je meer overheerlijke recepten proberen uit Nadiya Hussain's boek 'Time to Eat'? Het is overal te koop.