Eten & Drinken

Begin de dag goed met deze pannenkoeken met havermout

Je kunt de zondag niet beter beginnen dan met een uitgebreid ontbijt. Easy like a sunday morning! Net zo easy als deze gezonde pannenkoeken met havermout.

Badjas, sloffen aan en gaan! Want deze pannenkoeken zitten boordevol goede vezels en vitaminen. Daar word je gegarandeerd blij van. Maar let op: de pannenkoeken zijn het lekkerst als je een deel van het beslag de dag ervoor al maakt!

Ingrediënten

voor 10 pannenkoeken

  • 1 eetlepel chiazaad
  • 45 gram havermout
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 4 eieren, gesplitst
  • 125 ml vloeibare honing
  • 600 ml karnemelk
  • 50 gram boter, in 10 blokjes
  • 150 gram blauwe bessen
  • zure room

Bereiding

  1. Klop het chiazaad, de havermout, het bakmeel, de eierdooiers, 60 ml honing, de karnemelk en een snufje zout in de kom. 
  2. Klop de eiwitten in een andere kom tot zachte pieken
  3. Spatel ze door het karnemelkmengsel en zet de kom afgedekt een nacht in de koelkast
  4. Smelt als je de pannenkoeken gaat bakken een stukje boter in de koekenpan op matig tot laag vuur
  5. Voeg een tiende van het beslag toe en houd de pan schuin om de bodem te bedekken
  6. Bak de pannenkoek tot hij goudbruin en gaar is; en keer halverwege
  7. Herhaal dit met de rest van het boter en beslag en maak 10 pannenkoeken
  8. Verhit ondertussen de oven op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier
  9. Leg de blauwe bessen en de rest van de honing op de bakplaat en schep om. Rooster de bessen 15 minuten
  10. Verdeel de warme pannenkoeken over de borden en besmeer ze met zure room
  11. Verdeel de blauwe bessen en geniet!

Dit recept komt uit 'delicious. Elke dag bijzonder' kookboek.