Eten & Drinken

Pecan pie-cheesecake

Zondag is natuurlijk bakdag! Heerlijk om op je vrije zondag de keuken in te duiken en uren zoet (snap je 'm) te zijn met taarten bakken. En wat is er nou lekkerder dan een cheesecake?

Een cheesecake bakken is eigenlijk altijd een goed idee. Maar op een vrije zondag al helemaal! Verwen jezelf met deze heerlijke pecan pie-cheesecake uit het 'Cheesecake' boek van Sabine Koning.

Ingrediënten

Voor een 20 cm taart

Voor de bodem

  • 150 gram bastognekoeken
  • 50 gram pecannoten (gehakt) 
  • 50 gram boter
  • 1 theelepel vanillearoma

Voor de vulling

  • 100 gram kristalsuiker
  • 50 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 50 gram maple syrup
  • 1 theelepel vanillearoma
  • 1/2 theelepel zout
  • 50 gram boter (gesmolten)
  • 150 gram pecannoten

Voor het beslag

  • 600 gram naturel roomkaas
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel vanillearoma
  • 125 gram crème fraîche
  • 3 eieren + 1 eidooier
  • 1 eetlepel bloem 

Decoratie

  • 75 gram pecannoten (grofgehakt)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius en bekleed de springvorm volledig met bakpapier
  2. Doe de bastognekoeken samen met de pecannoten in een foodprocessor en maal het geheel fijn. Smelt ondertussen de boter in een pannetje
  3. Voeg de koek- en pecankruimels samen met het vanillearoma bij de gesmolten boter en schep het geheel goed om
  4. Stort de bodemmix in de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel
  5. Doe voor de pecan-pie vulling alle ingrediënten, behalve de pecannoten, in de kom van een keukenmachine en klop het geheel goed op 
  6. Spatel de pecannoten door het megnsel en stort dit op de bodem in de springvorm
  7. Bak de cheesecakebodem samen met de pecan pie-vulling 15 minuten voor 
  8. Haal na het bakken de springvorm uit de oven en draai de oven terug naar 150 graden Celcius. 
  9. Klop voor het cheesecakebeslag de roomkaas samen met basterdsuiker, kaneel, vanillearoma en crème fraîche romig 
  10. Voeg één voor één de eieren toe en als laatste de eidooier en bloem. 
  11. Stort het cheesecakebeslag op de pecan-pie vulling in de springvorm en bak de cheesecake boven een waterbad in 75 minuten gaar
  12. Laat de cheesecake helemaal afkoelen en een nachtje in de koelkast opstijven
  13. Garneer de cheesecake de volgende dag met grofgehakte pecannoten. 

Tip: Als je de cake de nóg guiltier wilt maken kun je eventueel wat karamelsaus toevoegen.