Cajun kip uit de oven van Jamie Oliver

Een lekkere pittige cajun kip waar je je vingers bij 'opeet'. Dit recept van Jamie Oliver is onweerstaanbaar!

Jamie Oliver is niet alleen te gast bij Koffietijd, we koken ook uit zijn receptenboek 'Een'. Dit boek staat weer vol met makkelijke en vooral smakelijke recepten van de meesterkok himself. Dus laten we beginnen.

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 3 verschillend gekleurde paprika's
  • 4 kippenbouten
  • 1 el cajunkruiden
  • 4 tenen knoflook
  • 1 mok basmatirijst (300 gram)
  • 4 el yoghurt
  • 60 gram rucola

Bereiding

Verhit de oven voor tot 200 graden Celsius.

Pel en halveer de rode uien. Trek de paprika's in grove stukken uit elkaar en gooi de zaadjes en steeltjes weg. Doe alles met de kippenbouten, cajunkruiden en de hele, ongepelde tenen knoflook in een braadslede van 25 x 35 cm. Sprenkel er 1 eetlepel (van elk) olijfolie en rodewijnazijn over, breng ze op smaak met zwarte peper, hussel alles goed en leg de bouten met het vel naar boven. Zet de slede 40 minuten in de oven.

Zet de waterkoker aan. Haal de slede uit de oven, prak de zachte tenen knoflook in het vocht in de slede en vis de velletjes eruit. Strooi de rijst om de kippenbouten heen en giet er twee mokken kokend water bij. Dek de slede zorgvuldig af met aluminiumfolie en zet deze nog 20 minuten terug in de oven, of tot de rijst luchtig is en de kip makkelijk van het bot loslaat.

Breng alles op smaak met zout en serveer met yoghurt, rucola, een snuf peper en eventueel en scheutje extra vierge olijfolie.

Ga vega

Wil je een keer geen vlees? Vervang de kip door grove stukken geschilde flespompoen of aubergine, en bereid ze op exact dezelfde manier.

Koop het boek van Jamie Oliver hier