Wrap met avocado, tomaat, radijs en schnitzel

Vandaag staat Jigal Krant weer bij ons in de keuken. Hij maakt deze wrap. Supersimpel, maar toch heel lekker!

Ingrediënten

voor 6 personen

  • 1 grote maïskolf
  • 2 rijpe avocado’s, vruchtvlees in blokjes
  • 200 gram cherrytomaten, in blokjes
  • 3 lente-uitjes, in ringen
  • 100 gram radijs, in plakjes
  • pluk koriander, grof gehakt
  • 2 grote tenen knoflook, fijn geraspt
  • 1 tl gerookt paprikapoeder (‘Pimentón de la Vera’)
  • 1-2 tl chilisaus, naar smaak
  • sap van ½ citroen
  • extra vergine olijfolie
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 1 tl grove mosterd (à l’Ancienne)
  • 6 (plantaardige) kipschnitzels
  • zonnebloemolie
  • 6 grote tortilla's

Bereiding

Kook de maïskolf in 15 minuten gaar in ongezouten water. Laat afkoelen en snijd de maïskorrels los.
Meng voor de vulling de avocado, tomaat, lente-ui, radijs, maïskorrels en peterselie in een grote kom. Breng op smaak met de knoflook, paprikapoeder, chilisaus, citroensap, een scheutje olijfolie, zout en vers gemalen peper.

Meng de mayonaise, crème fraîche en mosterd tot een sausje.

Bak de schnitzels 4 minuten per kant in een laagje hete olie zodat ze goudbruin en knapperig worden. Laat even rusten op keukenpapier. Snijd in reepjes.

Verwarm de tortilla's kort in een droge koekenpan. Laat ze niet knapperig worden. Besmeer in het midden met saus en leg daarop 2 eetlepels van de vulling en een handvol schnitzelreepjes. Vouw strak dicht en serveer meteen.

Meer lekkere recepten