Eten & Drinken

Garnalen pil pil en Pimentos de padron

Speciaal voor Pernille's verjaardag maakte London een heerlijke tapas! Hierbij horen natuurlijk garnalen en typisch Spaanse pepertjes: Pimentos. Bekijk hier hoe je ook thuis de Spaanse keuken in huis kan halen!

Garnalen pil pil

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 20 gepelde grote garnalen
  • 1 rode peper
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 takje tijm
  • 1 tl gerookte paprikapoederzeezout

Bereiding

Pel de garnalen en dep ze droog met keukenpapier (ingevroren garnalen eerst ontdooien).Snijd de knoflook in dunne plakjes, de rode peper in ringetjes en rits de blaadjes van de tijm. Verhit flink wat olijfolie in een aardewerken potje, braadpannetje of koekenpan op matig vuur. Voeg de knoflook, rode peper en paprikapoeder toe aan de hete olijfolie. Rustig aanfruiten en roeren zodat de olie de smaak opneemt. Voeg vervolgens de garnalen toe en bak deze ongeveer 3 minuten mee (niet langer!). Strooi nog wat zeezout erover. Lekker met stokbrood om in de olie te dippen.

Pimentos de padron

Ingrediënten 

voor 4 personen

  • 500 gram Padrón pepers (Westlandpeppers)
  • shichimi togarashi (Aziatische supermarkt)
  • zonnebloemolie

Bereiding

Verhit een scheut plantaardig olie op heet vuur en bak er de pepers gedurende enkele minuten in aan, tot ze hier en daar zwarte vlekjes krijgen. Geef ze een snuf grof zeezout. Serveer de Padrón pepers op een schaal en bestrooi met de shichimi togarashi. Serveer eventueel met citroen mayonaise.

Dit Japanse zevenkruidenpoeder bestaat uit szechuanpeper, rode chilipeper, sesamzaad (witte én zwarte), gember, geroosterde sinaasappelschil, nori en hennepzaad. Ofwel: het ideale strooisel voor op deze Padrón pepers!