Brioche is boterzacht cakebrood, misschien bekend van de vakantie in Frankrijk of Italië waar ze dit veel eten met een heerlijke bak koffie. Maar het is ook heel smakelijk in combinatie met meer hartige dingen zoals een compote van uien. Maar Hidde maakt het vadaag met smeuïge hazelnootpasta.
Kneed alle ingrediënten, behalve de boter, tot een soepel deeg. Snijd de boter in blokjes van ongeveer 1 cm en voeg deze toe. Kneed opnieuw tot een soepel deeg.
Plaats het deeg afgedekt in de koelkast en laat ongeveer 3 uur rusten. Haal na 3 uur uit de oven en verdeel in porties van ongeveer 45 gram. Maak deze porties tot een bol en laat ze 5 minuten rusten. Leg de deegballen na 5 minuten op een ingevette bakplaat en laat nogmaals 45 minuten rijzen. Verwarm de oven ondertussen voor op 175 graden Celsius.
Bestrijk het briochedeeg met een losgeklopt ei en bestrooi eventueel met wat grof zout. Dit is geheel optioneel natuurlijk. Bak de brioche nu in 45 minuten mooi goudbruin.