Noodles met groenten en biefstukreepjes

Noodles is altijd een goed idee, en vooral met lekker veel groente! Vandaag maken we noodles met verschillende groenten en zoet-pittige biefstukreepjes.

Ingrediënten

  • 200 gram champignons
  • 2 rode uien
  • 300 gram spruiten
  • 380 gram biefstuk
  • 1 kleine spitskool
  • 4 el sojasaus
  • 1 tl sambal oelek
  • peper & zout naar smaak

Bereiding 

Snijd allereerst de champignons en uien en bak (eventueel met een paar eetlepels water) goudbruin. Zet intussen de spruitjes op en kook deze zo’n 5 minuten. Kook ze niet te gaar! De spruiten worden later namelijk nog meegewokt en dan moeten ze nog een beetje hard zijn.

Breng nu de noodles aan de kook en bereid deze volgens de verpakking. Ga dan verder met de rest van de groenten: de spitskool. Verwijder de harde kern van de spitskool en snijd de kool in smalle repen. Voeg tenslotte de spitskool toe bij de uien en champignons en roer er 4 eetlepels sojasaus en één theelepel sambal oelek doorheen.

Bak ondertussen de biefstuk aan beide zijden 3 minuten op middelhoog vuur. Breng deze op smaak met zout en peper en laat de biefstuk even rusten. Doe dit eventueel in aluminiumfolie.  

Giet daarna de spruitjes af en voeg deze toe aan de roerbakgroenten. Schep alles even goed door.   Dan begint het opdienen! Verdeel de noodles en roerbakgroenten over de borden. Snijd de biefstuk in reepjes en leg deze op de roerbakgroenten. En dan nog één ding: eetsmakelijk!  

Tip: Je kunt alles bij elkaar nog kort roerbakken. Zo krijgt de mooie mix van groenten, noedels en biefstuk nog extra smaak!  

Meer lekkere recepten