Bucatini met Griekse yoghurt, feta en knoflook

Bucatini is een speciale pastasoort die van buiten op spaghetti lijkt, maar van binnen hol is! Samen met een heerlijk frisse en romige saus van Griekse yoghurt, feta en extra veel knoflook is dit een heerlijk recept met een beetje extra pit!

Ingrediënten

Dit recept is vegetarisch

voor 4 personen, bereiding 25 minuten 

  • 100 gram feta (of een romige Griekse of Turkse witte kaas)
  • 250 ml Griekse yoghurt (10% vet)
  • olijfolie
  • 4 knoflooktenen, gepeld
  • 2 eidooiers
  • 3 theelepels gedroogde munt
  • 300 gram bucatini pasta
  • 100 gram pijnboompitjes
  • Aleppo-peper
  • 2 lente-uien
  • Sumak

Bereiding 

Begin me het helemaal fijnprakken van de feta en pureer dit vervolgens met de staafmixer. Klop de feta, met 1 eetlepel water, door de yoghurt en voeg hier een scheut olijfolie aan toe. Roer goed tot het glad is. Als je een glad mengsel hebt ga je verder met her raspen van 2½ teen knoflook. Meng dan ook de knoflook door het mengsel. Tot slot voeg je de eidooiers toe aan het mengsel en breng je het geheel op smaak met zout en gedroogde munt.  

Ga daarna verder met de bucatini pasta. Kook de bucatini beetgaar in gezouten water. Laat daarna de bucatini goed uitlekken. Snijd de rest van de knoflook in dunne plakjes en hak ook de pijnboompitten grof. Bak de knoflook en pijnboompitjes goudbruin in een koekenpan. Zorg ervoor dat je dit in een ruime hoeveelheid olijfolie doet. Voeg vervolgens de Aleppo-peper naar smaak toe. Zet de olie apart.

Als laatste snijd je de lente-uien heel fijn. Daarna doe je de uitgelekte bucatini met 1 tot 2 eetlepels kookvocht terug in de pan en voeg je het yoghurtmengsel en de lente-uien toe. Meng het geheel goed.  

Dan komt het serveren! Verdeel de bucatini over kommen of borden en besprenkel dit rijkelijk met de pittige pijnboompit-knoflookolie. Bestrooi tot slot het gehele gerecht met wat Sumak voor nog een beetje extra pit!

Meer lekkere recepten