Eten & Drinken

Koken voor een ander, kleine moeite, groot gebaar.

Vandaag is de start van de Week tegen Eenzaamheid en in deze week zijn er veel activiteiten en dingen te doen. Zo wonen er in elke wijk wel mensen die hulp kunnen gebruiken bij een maaltijd óf potentiële nieuwe thuiskoks. 

Linda Claessens is zo’n thuiskok en kookt al bijna een jaar voor de 82-jarige Jetty en brengt altijd een of twee maaltijden per week langs. Door Stichting Thuisgekookt zijn ze in contact gekomen met elkaar.   

Linda en Jetty

Voor Linda en haar gezin begon het avontuur als thuiskok in coronatijd. Ze kwamen een advertentie van Stichting Thuisgekookt tegen en besloten om te koken voor anderen. Het leek ze gezellig om te doen. Toen Linda in contact kwam met Jetty, klikte het direct. Jetty, die een paar straten verderop woont, kan lastig staan waardoor koken moeilijk gaat. Dat Linda maaltijden kookt en langsbrengt voelt als een geschenk uit de hemel.  

“Ze is echt een engeltje hoor.” - Jetty Caarls 

Stichting Thuisgekookt 

In Nederland blijven we steeds langer thuiswonen en hoe fijn is het om dan op hulp te kunnen rekenen van je buren. Stichting Thuisgekookt brengt mensen die tijdelijk of langdurig niet meer in staat zijn om een maaltijd te koken in contact met thuiskoks uit de buurt. Je wordt zorgvuldig en persoonlijk gekoppeld, waarmee Thuisgekookt bijdraagt een maatschapelijke impact en sociale cohesie.  

Dankzij de steun van de Postcode Loterij worden initiatieven zoals Thuisgekookt ondersteund. 

Bron foto: Emmy de Graaf