Pompoenpasta met krokant saliekruim

Met deze pompoenpasta heb je heel snel een heerlijk én gezond gerecht op tafel staan. Eenvoudig te maken en vooral erg lekker!

Ingrediënten

  • 400 gram biologische pompoen, in blokjes 
  • 2 sjalotten, zonder schil in kwarten 
  • 1 teen knoflook, met schil 
  • 4 takjes rozemarijn 
  • 4 takjes tijm 
  • 1 el chilivlokken 
  • 400 gram maccheroni pasta 
  • 4 sneden brood, zelf gesneden  
  • 15 gram salie  
  • 70 gram Parmezaanse kaas, geraspt  

Bereiding 

Verwarm allereerst de oven voor tot 200 graden. Begin daarna met het verdelen van de pompoen, sjalotten, knoflook, rozemarijn en tijm over een bakplaat wat bedekt is met bakpapier. Door het roosteren smaakt de knoflook zoeter en minder scherp. Een tip: de teen knoflook kun je zo uit de schil duwen! Besprenkel vervolgens alles met olijfolie en breng het op smaak met chilivlokken, peper en zout. Rooster daarna de pompoen in 25-30 minuten gaar.   

Intussen gaan we verder met de bereiding van het kruim. Verdeel een laagje olijfolie in een pan en bak hierin de salie knapperig. Scheur het brood in kleine stukken en doe dit erbij. Bak alles totdat het lekker krokant is. Maal daarna het brood en de salie fijn tot een kruim in de keukenmachine of met het opzetbakje van de staafmixer. Breng tot slot het kruim op smaak met peper en zout.    

Vervolgens gaan we verder met het koken van de pasta. Kook de maccheroni pasta al dente. Bewaar een klein kopje van het kookvocht, want juist door het kookvocht wordt de pasta lekker romig! Schep dan de geroosterde pompoen, sjalotten en knoflook over in een keukenmachine. Voeg het kopje pastawater toe samen met de helft van de Parmezaanse kaas en pureer alles tot een glad geheel. Giet de pasta af, leg dit terug in dezelfde kookpan en voeg de pompoensaus toe. Meng de andere helft van de kaas hier doorheen en roer alles door elkaar. Verdeel de pasta over vier borden en garneer het natuurlijk met het saliekruim.

Een heerlijk Italiaans recept, buona cena!

Meer lekkere recepten