Licht pittige eieren met rijst en prei

Iedere maandag deelt Koffietijd kok London een budgetrecept voor onder de € 2,50 per persoon. Vandaag zijn dat licht pittige eieren met rijst en prei. Een lekkere manier om overgebleven ingrediënten in je koelkast te gebruiken in een maaltijd.

Ingrediënten

  • 1 prei, gewassen en in dunne halve ringen gesneden
  • 2 eetlepel chili-olie
  • 4 eieren
  • 300 gram basmati rijst (mag volkoren zijn)
    3 el sojasaus
  • 4 el water
  • 1,5 tl palmsuiker of rietsuiker

Bereiding

Snijd de prei in stukjes van 2 centimeter en halveer ze door de lengte. Kook ondertussen de basmati rijst volgens de instructies op de verpakking.

Verhit de chili-olie in een koekenpan maak daarin vier spiegeleitjes van de eieren. Schep de warme rijst in een kom en schik de spiegeleitjes er bovenop.

Bak de gewassen, in halve ringen gesneden prei in dezelfde pan met de olie. Je hoeft de prei maar twee minuten te bakken op middelhoog vuur. Voeg de sojasaus, het water en de suiker toe en laat twee minuten zachtjes pruttelen.

Schenk dit over de eieren en voeg nog wat extra chili-olie toe als je dit wil. Het hangt er natuurlijk van af hoe pittig je de eieren en de rijst wilt hebben.

Eet smakelijk!

Meer budgetrecepten vind je hier