Crudo van zeebaars

Vandaag maakt London samen met Miljuschka een heerlijke crudo, uit Miljuschka’s nieuwe kookboek 'Makkelijk Met Miljuschka'. Met de kleurrijke ingrediënten en eetbare bloemen is het is net een schilderijtje op je bord!

Crudo is het Italiaanse woord voor ‘rauw’. Het is dan ook een gerecht wat rauw wordt gegeten. Daarom is het het lekkerst om een superverse zeebaars te gebruiken in dit recept. 

Ingrediënten

Voor de crudo:

  • 400 gram dagverse zeebaarsfilet, zonder huid
  • 3 radijsjes, blad verwijderd
  • kleine handvol tuinkers
  • 2 takjes Thais basilicum of gewoon basilicum
  • eetbare bloemen (optioneel)

Voor de dressing:

  • 40 gram kalamataolijven met pit 
  • 50 milliliter extra vierge olijfolie
  • rasp en sap van 1 biologische limoen
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • snuf zoutvlokken

Keukengerei (optioneel)

  • mandoline
  • fileermes

Bereiding

Begin met het maken van de dressing. Ontpit de olijven, hak ze fijn en doe ze in een kom. Voeg de rest van de ingrediënten voor de dressing toe, meng en breng op smaak met wat peper. Laat staan terwijl je verder gaat met de rest van de crudo.

Snijd de zeebaars, het liefst met een fileermes, zo dun mogelijk, haaks op de draad. Verdeel de vis in een enkele laag over een grote schaal en besprenkel hem met tweederde van de dressing.

Snijd de radijsjes op een mandoline of met een scherp mes in flinterdunne plakjes. Verdeel de plakjes radijs over de vis, gevolgd door de tuinkers, blaadjes basilicum en eventueel wat eetbare bloemen.

Besprenkel de crudo met de rest van de dressing en serveer meteen.

Receptuur: Miljuschka Witzenhausen

Bestel hier 'Makkelijk Met Miljuschka'