Eten & Drinken

Koken met London en Floor: gekofijnte tomaten in knoflook

London de top chef en Floor van de moestuin: dat klinkt als een gouden combinatie. En dat is het ook! Voor Koffietijd duiken ze daarom regelmatig samen de keuken in. London kookt verrukkelijke gerechten van verse producten uit Floors moestuin.

Knoflook en tomaat: dat kan niet missen! London en Floor maken mega lekkere, en lang gegaarde tomaten en knoflook uit de oven. De perfecte snack of voorgerecht bij een gezellig etentje. 

Ingrediënten

  • 30 cherrytomaten of verschillende soorten tomaten  
  • 10 tenen knoflook, schil eraf
  • 2 takjes rozemarijn
  • 250 ml extra vierge olijfolie 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe de tomaten in zijn geheel in een ovenschaal samen met de hele tenen knoflook en rozemarijn. Schenk hier de olijfolie bij. Breng op smaak met peper en zout en konfijt een uur in de oven. De tomaten inclusief olie kun je in een glazen pot of bak met deksel een paar weken in de koelkast bewaren. De olie is lekker voor allerlei soorten dressingen en de tomaten smaken ook fantastisch op brood of door de pasta.

Benieuwd hoe London en Floor dit heerlijke en simpele recept maken? Bekijk de onderstaande video voor alle tips & tricks.