De makkelijkste choco-notentaart van Yvette van Boven

Vandaag staat Yvette van Boven bij ons in de keuken van Koffietijd! Ze maakt een heerlijke chocolade notentaart en is volgens Yvette zelf één van de makkelijkste chocoladetaartrecepten die er is.

Deze taart is snel klaar, kan niet mislukken en bovenal heel erg lekker! Oh ja en het recept komt uit haar kookboek ‘Home Baked 2.0’.

Ingrediënten

Voor de taart

  • 200 gram boter (plus extra)
  • 200 gram pure chocolade (minimaal 72% cacao)
  • 250 gram bruine basterdsuiker (mag ook andere soort suiker)
  • 4 eieren
  • 40 gram hazelnootmeel (of amandelmeel/bloem)
  • ¼ tl zout
  • springvorm van diameter ca. 24 cm  

Voor garnering

  • 100 gram pure chocolade (minimaal 72% cacao)
  • 50 gram boter
  • 3 el golden syrup of agavesiroop
  • 150 gram gemengde noten, kort geroosterd (in droge & hete koekenpan)
  • 75 gram rozijnen  

Bereiding

Verwarm allereerst de oven voor op 180 graden. Vet daarna de springvorm in met boter en knip een stuk bakpapier op de maat van de bodem. Ook de bodem vet je in met boter   Smelt dan de 200 gram boter samen met de chocolade au bain-marie. Hiervoor doe je de boter en de chocolade in een vuurvaste kom en laat je dit smelten boven een pannetje met heet water. Als dit gesmolten is roer je de suiker erdoor en haal je de kom van de pan.  

Klop daarna de eieren los. Giet deze al roerend door het chocolademengsel en spatel de meel en het zout erdoor. Roer het beslag goed door zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn.  

Giet nu het beslag in de springvorm en bak de taart voor 15 tot 20 minuten in de oven. Houdt de taart goed in de gaten en bak deze net zolang tot de bovenkant nét stevig wordt. De binnenkant mag namelijk nog vloeibaar lijkten. Laat dan na het bakken de taart nog even goed afkoelen om op te stijven.  

Tot slot ga je verder met het glazuur. Smelt hiervoor de chocolade met de boter en de stroop weer au bain-marie. Smelt dit net zolang totdat het echt nét gesmolten is. Roer daarna de noten en de rozijnen erdoor en giet dit over de taart heen. Laat dan de taart ook nog even goed afkoelen zodat het galzuur kan stollen. Serveer de taart met eventueel nog een extra nootje en dan kun je genieten van deze heerlijke choco-notentaart!

Koop hier het boek 'Home Baked'