Ontbijtkoekjes to go

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, toch slaan veel mensen deze over. Met dit makkelijke recept hoeft dat niet meer. Gewoon een lekker koekje vol voedingsstoffen die je makkelijk mee kunt nemen onderweg.

Ingrediënten

  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • 50 gram rozijnen
  • ½ rijpe banaan
  • 1 tl vanille extract
  • ½ tl kaneel
  • 60 ml extra vierige olijfolie 
  • 200 gram havermout
  • 50 gram geraspte kokos 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Wel de abrikozen en de rozijnen circa tien minuten in heet water. Snijd de abrikozen in stukjes. Prak de banaan met een vork.

Meng in een kom de vanille, banaan, kaneel en olijfolie. Meng de havermout, kokos, de rozijnen en abrikozen erdoor. Je kunt het beste mengen met je handen, totdat het plakkerig wordt. Vorm twaalf koekjes van het deeg. Gebruik hiervoor een ijsknijper of doe het met de hand. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en maak ze iets plat. 

Bak de koekjes in de oven in 25 minuten gaar en laat ze afkoelen.

Eetsmakelijk!

Meer lekkere recepten