Mini falafel burgertjes met munt-avocado en yoghurtsaus

De perfecte vegetarische snack; mini falafel burgertjes met munt-avocado en yoghurtsaus. Een heerlijke mini-burger, verfrissend, lekker en gezond!

Ingrediënten

  • 1 avocado
  • 1 limoen, sap en rasp
  • 2 takjes munt blaadjes, de helft fijngesneden
  • 100 gram dikke yoghurt
  • 2 el tahini
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 tl komijnpoeder
  • 8 falafelballetjes Maza
  • 1 tomaat, in dunne plakjes
  • mesclunsalade of ijsbergsalade
  • olie om te bakken

Bereiding

Prak de avocado grof met de helft van het limoensap en de rasp. Meng met de fijngesneden munt en breng op smaak met versgemalen peper en zout.

Meng de yoghurt met de tahini en knoflook en breng op smaak met de rest van het limoensap en rasp, versgemalen peper en zout.

Bak de falafelballetjes in een dun laagje olie in ± 3 min. krokant. Snijd de broodjes doormidden en beleg telkens de onderkant met wat avocado. Leg op elk een plakje tomaat en een falafelballetje. Schep er wat yoghurtsaus over en verdeel er wat sla over. Dek af met de bovenkant van het broodje en prik vast met een prikker en een muntblaadje. Serveer met de rest van de yoghurtsaus.

Eet smakelijk!
Meer lekkere recepten