Een dag van te voren
Meng met een vork 100 g boter en de miso tot een glad geheel. Rol de misoboter in plasticfolie op en laat de rol opstijven in de koelkast.
Halveer het vanille stokje door de lengte en haal het merg eruit. Verwarm in een steelpan de rest van de boter met de melk, merg en het vanillestokje. Neem de pan van het vuur, haal het vanillestokje eruit en roer de suiker erdoor. Klop dan de bloem, de rum en de eiendooiers erdoor. Laat het beslag afkoelen en 24 uur rusten in de koelast.
Op de dag zelf
Verwarm de oven op 200 graden.
Vul de siliconen vormpjes voor 2/3 van het beslag. Bak de canelés 1,5 uur in het midden van de oven. Neem ze uit de oven en laat ze 30 minuten afkoelen. Stort de canelés op een plak uit de vormp(jes).
Laat intussen de misoboter op kamertempratuur komen. Serveer de canalés met de misoboter.