Rosbief met boontjes, worteltjes en geroosterde aardappelen

Vandaag staat London weer in de keuken. Hij maakt een heerlijke rosbief met boontjes, worteltjes en geroosterde aardappelen. Een geweldig gerecht om te serveren bij het kerstmaal of lekker door de weeks.

Ingrediënten

  • 400 gram vastkokende aardappelen
  • 3 kleine wortelen
  • 180 gram sperziebonen
  • 300 gram rosbief
  • ½ runder­bouillonblokje
  • 3 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 tl mosterd
  • 1 el maïszetmeel
  • peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met 2/3de van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.

Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Snij de uiteinden van de sperziebonen weg. Voeg de boontjes en wortelen toe aan het water en blancheer 5 minuten. Giet af en laat uitlekken. Verdeel de groenten over een grote ovenschaal (straks komt hier ook de rosbief bij) die je hebt ingevet met de rest van de olijfolie. Kruid met peper en zout.

Smelt de boter in een pan en schroei de rosbief rondom dicht. Leg de rosbief bij de groenten in de ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en zet 10 minuten mee in de oven.

Los het maïszetmeel op in per persoon 2 eetlepels water. Zet de pan waarin je de rosbief gebakken hebt terug op het vuur en voeg per persoon 80 milliliter water toe. Verkruimel er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon bij. Roer goed los, wanneer de bouillon opgelost is voeg je het maïszetmeel toe. Roer tot de saus begint te dikken. Roer er de mosterd door en kruid met peper en zout. Giet in een sauskommetje.

Snijd de rosbief in plakjes. Serveer samen met de boontjes en worteltjes, het sausje en de geroosterde aardappelen.

Meer feestelijke gerechten