Wit- en roodlofsalade met rode druiven, dragonvinaigrette en blauwe kaas

Witlofsalade met blauwe kaas is een klassieke combinatie. Bibi geeft 'm vandaag wat extra flair door druiven, roodlof én een heerlijke vinaigrette van dragon eraan toe te voegen. Deze salade is allesbehalve saai en zeker een showstopper bij het kerstdiner!

Ingrediënten

  • 2 stronkjes witlof
  • 2 stronkjes roodlof
  • 150 gram rode druiven
  • 1 sjalotje, heel fijn gesnipperd
  • 2 el witte wijnazijn
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 1 el fijne mosterd
  • 1 el honing
  • 15 gram dragon, heel fijn gehakt
  • 20 gram walnoten, geroosterd en grof gehakt
  • 100 gram gorgonzola piccante

Bereiding

Verwijder de harde uiteinden van de wit- en roodlof en snijd fijn. Halveer de druiven. Doe dit alles bij elkaar in een grote saladekom.  

Maak een dressing door het sjalotje, de witte wijnazijn, olijfolie, mosterd, honing en dragon door elkaar te mengen. Breng goed op smaak met peper en zout. Verdeel de dressing over de salade en meng alles goed door elkaar. Maak af met de walnoten en de gorgonzola.  

Geen fan van blauwe kaas? Deze salade is ook heerlijk met pecorino of geitenkaas!

Meer feestelijke recepten