1 kleine savooiekool
1 bol zwarte knoflook
150 gram gemengde rozijnen
2 teentjes verse knoflook
3 el gezouten kappertjes
1 citroen
6 el miso pasta
600 gram regenboogwortelen
1 bosje verse dille
¼ zure granaatappel
milde olijfolie
peper en zout
evt. eetbare bloemen
Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Leg de kool hier in zijn geheel in en kook voor ongeveer 15 minuten. Haal daarna de kool uit het water en laat hem goed uitlekken en afkoelen.
Voor de vulling pel en snijd je de teentjes knoflook fijn. Snijd ook de rozijnen grof. Meng dit alles samen met de kappertjes, het sap van de citroen en de miso.
Duw voorzichtig de koolbladeren een beetje open. Verdeel de vulling ertussen en vouw de bladeren vervolgens weer mooi terug.
6Maak de wortelen schoon en snijd ze in repen. Verdeel ze over de bodem van de stoompan, leg de gevulde kool erop en stoom het geheel met het deksel op de pan in in ongeveer 30-45 minuten gaar. De tijd hangt af van de grootte van de kool.
Snijd de dille fijn. Haal de pitjes van de granaatappel los. Dit wordt de topping. Je kunt hier ook eventueel wat eetbare bloemen aan toevoegen, om het er nog feestelijker uit te laten zien.
Laat de kool goed uitlekken. Serveer de wortel en kool op een grote schaal, bestrooi met de topping en breng op smaak met olijfolie, peper en zout.