Culinair feest

Champagnebowl met cranberry, granaatappel en mandarijn

Een lekker drankje mag natuurlijk niet ontbreken bij het kerstdiner. Yvette van Boven maakt vandaag deze superlekkere én originele champagnebowl, uit haar kookboek 'Home Sweet Home XMAS'. Dit drankje kun je ook heel goed een dag van tevoren maken. Dat scheelt weer tijd in de keuken!

Ingrediënten

voor 20 glazen

  • 500 ml cranberrysap, gezoet
  • 500 ml granaatappelsap
  • 750 ml mandarijnsap, versgeperst (ca. 7 mandarijntjes)
  • 5 schijfjes verse gember
  • 3 blaadjes laurier
  • 2 flessen mousserende wijn of champagne
  • blaadjes van een bosje munt
  • 1 handvol verse cranberry's voor de garnering
  • flinke hoeveelheid ijsblokjes

Bereiding

Roer de sappen door elkaar in een grote kom. Voeg de gember, laurier en de helft van de munt toe en laat een nacht of in ieder geval vier uur intrekken.

Zet de bowl voor het serveren op tafel. Garneer met de rest van de verse muntblaadjes en de cranberry's Vul grote glazen half met ijs, giet ze tot halverwege vol met het sap, vul ze aan met de champagne en geef er een roerstaafje bij.