Culinair feest

Spruitjessalade met peer en Parmezaanse kaas

Een salade mag natuurlijk niet ontbreken op tafel tijdens de kerst! Wij hebben een heel speciaal saladerecept voor je, namelijk van spruitjes. Samen met de zoete smaak van de peer en wat Parmezaanse kaas is dit een culinair feest voor tijdens de kerstdagen!

Ingrediënten

  • 300 gram spruitjes 
  • 1 peer  
  • 40 gram gedroogde cranberries 
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas   
  • sap van 1 biologische citroen 
  • 4 el olijfolie extra vierge 
  • 2 tl maple syrup 

Bereiding

Voor de salade begin je met het snijden van de spruiten. Snijd de spruiten zo fijn mogelijk. Je krijgt dan namelijk hele dunne plakjes, maar ook ragfijne blaadjes. Dit is ideaal voor een salade.  

Vervolgens halveer de peer en snijd deze dan ook in zo’n dun mogelijke plakjes. Stapel de plakjes peer op elkaar en snijd deze vervolgens nog een keer doormidden. Doe dan nu de spruitjes, plakjes peer en de cranberries samen in een mooie grote saladeschaal.  

Zet de salade even aan de kant en ga nu verder met de dressing. Hiervoor meng je de citroensap, de olijfolie en maple syrup door elkaar. Vervolgens voeg je de dressing toe aan de salade. Breng nu de gehele salade op smaak met wat grof zeezout en gemalen peper. Hussel alles goed door elkaar. Tip: doe dit het liefst met je handen waardoor de spruitjes wat zachter van smaak worden.

Laat tot slot de salade voor 15 minuten intrekken en maak de spruitjessalade af met de geraspte Parmezaanse kaas. Serveer het in een mooie feestelijke schaal en je kunt genieten van dit culinair feest!