Pan tosti met pom en rosbief

We zitten midden in de kerst, en ook wij vieren vandaag tweede kerstdag. Bij kerst, hoort natuurlijk lekker eten, dus London staat weer klaar om je lekkere inspiratie te geven. Elke maandag staat bij ons in het teken van budget koken, dus laat hij zien hoe je een pan tosti kan maken met restjes van je kerstdiner.

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 8 plakken casino wit
  • de overgebleven pom, 4 a 5 eetlepels
  • de overgebleven rosbief of 8 plakken
  • 100 gram roquefort
  • 4 plakken jong belegen kaas
  • roomboter om in te vetten
  • olijfolie

Bereiding

Smeer 4 boterhammen in met boter. Beleg de andere 2 boterhammen met stukjes roquefort, belegen kaas, en rosbief en dan opnieuw wat kaas – begin altijd met kaas en eindig altijd met kaas. Smeer op de andere 2 boterhammen de pom, eventueel wat zoete/zure uien. Leg de andere 4 boterhammen met de boterkant aan de buitenkant op de belegde boterhammen.

Gebruik een koekenpan, maar je kunt ook de contactgrill of grillpan gebruiken. Leg de boterkant in de pan en besmeer de kant die nu boven ligt ook met boter. Druk goed tegen de pan aan en bak tot het brood mooi bruin is en de helft van de kaas gesmolten. Keer de tosti dan om. Haal uit de pan en halveer de tosti. Diagonaal of doormidden wat je leuk vindt. Serveer met ketchup of een pittig Madam Jeannette mayonaise.