Platbrood met gegrilde groenten

Bij Koffietijd in de keuken beginnen we dit nieuwe jaar met een gezonde start: veel groente dus. London maakt een platbrood met hoemoes en diverse gegrilde groenten.

Ingrediënten

  • vers platbrood
  • rozemarijn
  • tijm
  • 2 aubergines
  • 1 teentje look
  • Raz el hanout naar smaak
  • cayennepeper naar smaak
  • 1 courgette
  • 2 paprika's, rood en geel
  • 90 gram feta
  • hoemoes less salt van Maza

Bereiding

Leg beide aubergines in een ovenschaal zonder olie en zet ongeveer 45 minuten onder de gril van de oven. Draai de aubergines af en toe om.

Haal de aubergines uit de oven wanneer ze volledig verschrompeld zijn. Verwijder de schil en kop. Pureer het vruchtvlees, samen met het teentje knoflook en kruid af met de cayennepeper en raz-el-hanout.

Snijd de courgette in plakjes en de paprika's in repen. Gril deze gaar op of onder de gril.

Verwarm het platbrood in een droge koekenpan of op de grillplaat. Beleg met de hoemoes less salt en de aubergine spread. Verdeel er de gegrilde groenten over en verkruimel tot slot wat feta over het geheel. Serveer meteen.