voor 2 á 3 personen
Allereerst begin je met het schoon maken van alle groenten. Vervolgens halveer je de wortel en snijd je deze helften in plakken. Daarna snijd je ook de bleekselderij in boogjes en de prei snijdt je in ringen. Tot slot snipper je nog de ui en de knoflook fijn.
Nu kun je alle groenten gaan bakken. Hiervoor verwarm je eerst de olie in een tajine of braadpan. Wanneer de olie goed heet is fruit je de ui en de knoflook met het paprikapoeder zachtjes aan. Daarna voeg je één theelepel karwijzaad toe en dit bak je ook mee.
Voeg nu eerst de tomatenblokjes toe. Daarna doe je ook de rest van de groenten in de pan en smoor je de groenten in ca. 10 minuten gaar. Ondertussen kun je de kikkererwten spoelen in een zeef af en meng je deze door de groente. Warm dan de gehele groentenstoof nog even goed op.
Wanneer de stoof nog op het vuur staat kun je ondertussen het pistoletje in plakjes of het brood in driehoekjes snijden. Haal dan de groentenstoof van het vuur en schep het in een mooi diep bord. Strooi de rest van het karwijzaad over het gerecht en serveer de stoof samen met het brood.
Serveertip: Je kan ook deze heerlijke groentenstoof serveren met rijst i.p.v. brood. Of als je wilt, kun je ook beiden gebruiken, maar net wat je het lekkerste vindt!