Was de paprika's, snijd de kapjes er af en verwijder de witte delen en pitjes. Gooi de kapjes niet weg! Die kun je er later weer bovenop zetten.
Pel de tomaten en hak ze fijn. Hak ook de platte peterselie en dille fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit daarin de knoflook en ui. Blijf het goed omscheppen. Voeg daarna de tomaten, peterselie, dille, het kaneelpoeder, de suiker en de peper en zout naar smaak toe. In deze saus gaan we ook de rijst koken. Voeg de ongekookte rijst toe aan de pan en roer het goed door.
Voeg klein glas water aan de toe en laat dat absorberen. Giet er vervolgens zoveel water bij dat het net zo hoog staat als de rijst en laat het koken tot de rijst gaar is. De rijst mag nog wel stevig zijn. Schep de rozijnen erdoor en laat afkoelen. Meng tot slot de noten erdoorheen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de vulling met behulp van een eetlepel in de paprika's. Zet ze in een ovenschaal en vul de schaal met een klein beetje water. Hierdoor gaat het in de oven stomen. Giet een klein scheutje olijfolie in het water en doe er twee hele tenen knoflook bij. Laat de gevulde paprika's ongeveer 20 tot 30 minuten bakken in de oven.