Chinese koolwraps met pindadressing

Deze Chinese koolwraps zijn hét perfecte wintergerecht. Kool is een winterse groente en bevat ook nog eens heel veel vitamine C. Daar kunnen we allemaal wel een beetje extra van gebruiken nu de griep weer heerst. En, doordat dit gerecht lekker veel groente bevat is het een perfecte start van het nieuwe jaar!

Ingrediënten

  • 1 Chinese kool
  • 100 gram vermicelli rijstnoedels
  • 100 gram gerookte tofu
  • 100 gram gekookte garnaaltjes
  • 1 tl chilivlokken
  • 2 el pindakaas met stukjes
  • 2 el chilisaus
  • 1 el sojasaus
  • ½ el sesamolie

Bereiding

Haal 12 bladeren Chinese kool los en snijd de harde onderkant van het blad. Breng wat water aan de kook en kook de bladeren hierin voor 2 minuten. Leg ze vervolgens op een droge theedoek en dep ze heel goed droog. Je wilt geen natte wraps! Wel daarna de vermicelli 2 minuten in kokend water en snijd ondertussen de komkommer en paprika in dunne repen. 

Neem een blad Chinese kool en vul deze met 2 repen gerookte tofu, wat paprika, komkommer, gerookte garnaaltjes en een beetje vermicelli. Rol 'm strak op en leg op een bordje. 

Meng voor de pindadressing de pindakaas, chilisaus, sojasaus en sesamolie door elkaar. Voeg een scheutje heet water toe om de saus dunner te maken en serveer als dip bij de wraps. 

Bibi vult deze wraps met garnaaltjes, komkommer en paprika, maar je kunt ze natuurlijk met van alles vullen! Bijvoorbeeld met kip of rundvlees. Heerlijk!

Meer lekkere recepten