Orecchiette met broccoli en venkelzaad

Vandaag kookt Bibi weer met een favoriet: broccoli! Deze orecchiette met broccoli en venkelzaad lust dan ook iedereen. Het recept heeft weinig ingrediënten, maar lekker veel smaak. Zeker het proberen waard dus!

Ingrediënten

  • 300 gram orecchiette pasta
  • 1 broccoli
  • 1 teen knoflook, in dunne plakjes
  • 2 el venkelzaad
  • 6 ansjovisfilets in olijfolie
  • 1 tl chilivlokken

Bereiding

Snijd de broccoli in roosjes. Ook de stam van de broccoli kun je in stukjes snijden en gewoon meekoken. Die is namelijk heel voedzaam! Gooi deze dus vooral niet weg. Kook de broccoli 5 minuten in gezouten water. 

Schep de helft van de broccoli in een hoge beker en doe hier 4 eetlepels kookvocht bij. Pureer het met een staafmixer fijn. Laat de andere helft van de broccoli uitlekken en houd dit even apart. 

Kook de pasta al dente in dezelfde pan als de broccoli (de kooktijd kun je vinden op de verpakking). Verwarm ondertussen een grote koekenpan met een beetje olijfolie. Voeg de ansjovisfilets hieraan toe. Voeg ook de knoflook, chilivlokken en het venkelzaad toe. Voeg daarna ook de broccoli, de puree en de gekookte pasta toe. Schep het goed om en breng het op smaak met peper en zout. Deze pasta is het lekkerst als 'ie net uit de pan komt, dus serveer meteen!

Meer lekkere recepten