Kip:
Sinaasappelsaus:
Saus:
Voeg in een middelgrote pan, sinaasappelsap, suiker, azijn, sojasaus, gember, knoflook en de rode chilivlokken toe. Verwarm gedurende 3 minuten.
Klop in een kleine kom 1 eetlepel maïzena met 2 eetlepels water tot een papje. Voeg dit toe aan de sinaasappelsaus en klop door elkaar. Blijf 5 minuten koken tot het mengsel begint in te dikken. Zodra de saus is ingedikt haal je het van het vuur en voeg je wat sinaasappelschil toe.
Voor de kip:
Doe bloem en maïzena in een ondiepe schaal of taartvorm. Voeg een snufje zout toe en roer het door elkaar.
Klop de eieren los in een ondiepe schaal. Dip de stukjes kip in het eimengsel en daarna in het bloemmengsel.
Verhit wat olie in de pan op middelhoog vuur. Kijk met een thermometer of deze 350 graden berijkt. Bak de kip 2-3 minuten en keer ze vaak tot ze goudbruin zijn.
Bedek de kip met de sinaasappelsaus.
Tip van London: Je kunt een deel van de saus achterhouden om op de rijst te doen.