Budget
Volkoren pasta met tonijn uit blik
Vandaag maakt London een lekkere volkoren pasta met tonijn uit blik. Koken uit blik kan enorm goed uitkomen, zeker omdat je geconserveerd eten lang kunt bewaren. Plus het is ook nog eens heel voordelig!
Ingrediënten
- 290 gram volkoren pasta
- 1 sjalot of ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 el tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 1 kleine courgette, in blokjes gesneden
- 2 blikjes tonijn, rond de 165 gram per stuk
- 2 tl sambal
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl gedroogde oregano
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl suiker
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- scheut rode wijn (optioneel)
- 120 gram extra belegen kaas, geraspt
- klontje roomboter
- scheutje zonnebloemolie
Bereiding
Verhit een klontje roomboter en een scheutje zonnebloemolie in een wok of grote hapjespan en bak de de uien, knoflook en een snuf peper en zout.
Als de uien glazig zijn, voeg dan de courgette, sambal oelek, paprikapoeder, kerriepoeder en oregano toe. Bak het geheel ongeveer 4 minuten op middel hoog vuur
Voeg de tonijn toe, schep dit door het courgette mengsel en bak dan kort de tomatenpuree mee. Voeg de tomatensaus, suiker en eventueel een scheut rode wijn toe en laat de saus ongeveer 15 minuten pruttelen (zonder deksel op de pan).
Kook ondertussen de pasta. Meng de pasta door de saus en bestrooi vlak voor serveren met geraspte kaas.
Meer lekkere recepten