Prei- stamppot met pittige kip

London maakt vandaag een preistamppot met vegetarische pittige kip. Er wordt vaak gezegd dat vleesvervangers smaakloos zijn, maar die kun je makkelijk oppimpen met deze lekkere saus.

Ingrediënten

voor 5 personen

  • 1.2 kilo iets kruimige aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
  • 380 gram prei gesneden
  • 50-75 ml volle melk
  • 150 gram roomboter
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • snuf nootmuskaat

Vega pittege kip met ketjap:

  • vegatarische kip
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 4 cm verse gember, geschild en fijngehakt
  • 3 el ketjap manis
  • 4 el chilisaus
  • 1 el sambal, wat je in huis hebt
  • ½ rode peper, in ringetjes gesneden (optioneel)

Bereiding

Kook de aardappelen net niet gaar. Voeg dan de prei toe en kook nog 5 minuten mee. Giet alles af en stamp fijn met roomboter en 50 -75 ml melk. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voeg meer melk toe als je het smeuïger wilt.

Maak dat de aardappelen koken ook de pittige kip ketjap alvast klaar: Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Fruit de uien met de knoflook, gember, sambal en een snuf peper en zout. Voeg de kip toe samen met de ketjap manis en chilisaus.

Bak dit 5 minuten op middelhoog vuur mee. Check of de kip gaar is. Serveer de prei stamppot met de pittige kip ketjap. Bestrooi met de gebakken uitjes en eventueel wat verse rode peper. (heerlijk als je van pit houdt.

Meer lekkere recepten