Zalmtartaar

Speciaal voor Valentijnsdag maakt London, met heel veel liefde, een heerlijk gerecht voor ons. Verras met deze zalmtartaar ook jouw liefde op deze speciale dag. Je vindt hieronder alles wat je nodig hebt.

Ingrediënten

  • 300 gram verse zalm van de markt (laat deze mooi ontleden inclusief de huid)
  • 1 el mosterd
  • 1 avocado
  • 2 tijgergarnalen
  • panko broodkruim
  • ½ citroen
  • 1 el sojasaus
  • 200 gram kleine asperges
  • 500 ml kookroom
  • snufje nootmuskaat
  • zonnebloemolie
  • zout
  • witte peper

Bereiding 

Zet een steelpan op laag vuur met 500 ml room en de groene asperges. Laat dit op het vuur staan totdat de asperges zacht beginnen te worden en goed te proeven zin in de room (+/- 20 min).

Voeg vervolgens zout, witte peper en een snufje nootmuskaat toe. Laat dit 5 minuten op laag vuur staan.

Zeef de asperges nu uit de room. Mix de asperges in een blender of staafmixer en voeg hier de room aan toe. Breng op smaak met zout en witte peper. Zeef de aspergecrème nu nogmaals uit en zet aan de kant.

Snijd de zalm en de avocado in kleine blokjes. Meng de zalm en avocado samen met 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel sojasaus en de sap van een halve citroen. Voeg out en peper toe voor de smaak.

Bedek de garnalen nu volledig in panko.

Zet vervolgens een diepe pan met zonnebloemolie op hoog vuur en wacht totdat de olie warm genoeg is. De temperatuur kan je checken met een houten pollepel: de olie is warm genoeg als er bubbels rondom de pollepel vormen. Als je een thermometer hebt, wacht dan totdat de temperatuur tussen de 165 en 175 graden is. Frituur de garnalen 20 seconden. Haal de garnalen uit de pan en zout ze.

Vul een kookring met het mengsel en dien netjes op in het midden van de borden. Omring de zalmtartaar met de groene asperge room en maak af met. de garnaal bovenop de tartaar.

Meer lekkere Valentijnsrecepten