Smeuïge witlofschotel met platte peterselie puree

London staat vandaag in de keuken met een lekker winters gerecht. De laatste winterdagen zijn aangebroken en daarom maakt hij een smeuïge witlofschotel met platte peterselie puree.

Ingrediënten 

voor 4 personen

  • 1 kg witlof
  • 20 gram platte peterselie, fijngehakt
  • 1,3 kg kruimige aardappelen
  • 2 el olijfolie
  • 2 handappels (bijvoorbeeld Elstar appels)
  • 175 ml melk
  • 120 gram biologische belegen kaas
  • 1 snufje zout en zwarte peper

Keukengerei

  • ovenschotel (inhoud 1,5 liter)
  • koekenpan

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden celsius. Kook de aardappelen in gezout water in 20 minuten gaar. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de witlof vervolgens in 8 tot 10 minuten zacht en voeg na 4 minuten de appels toe.

Breng het geheel op smaak met peper en schep dit daarna in een ovenschotel. Verwarm de melk in een steelpan. Giet de gekookte aardappelen af en stamp ze met de melk tot een smeuïge puree. Om de puree compleet te maken voeg je de platte peterselie en een beetje peper naar smaak toe.

Schep de platte peterselie-aardappelpuree op de witlof en strijk glad. Bestrooi eventueel met de kaas (een alternatief is enkel wat olijfolie). Bak vervolgens de witlofschotel in de voorverwarmde oven in 20 tot 25 minuten goudbruin. Bestrooi eventueel met extra platte peterselie. 

Meer lekkere recepten