voor 3 a 4 personen
Beslag:
Toppings:
Keukengerei:
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius (grillstand). Splits de eieren. Zowel het eigeel als het eiwit zal gebruikt worden. Klop allereerst de eiwitten stijf met de handmixer in een vetvrije kom. Voeg tijdens dit proces het snufje zout aan de eiwitten toe.
Roer in een andere mengkom de eidooiers, de melk, de bloem en zowel de vanille als normale suiker met elkaar. Mix dit met de handmixer tot een glad beslag. Meng de stijfgeklopte eiwitten door het eidooiermengsel.
Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en giet het verslag in de pan. Dek af met een deksel en laat dit circa 4 minuten bakken. Flip de Kaiserschmarrn om met een spatel zodra de bovenkant ‘droog’ is (het is niet erg als de Kaiserschmarrn breekt). Een tip van London: haal de deksel van de pan en zet de pan ca. 5 minuten bovenin de oven tot de bovenkant goudbruin is geworden.
Snijd de pannenkoek met de spatel in grove stukken in de pan. Zet de pan weer op middelhoog vuur. Snijd vervolgens de boter in 6 klontjes en voeg dit toe.Blijf het geheel 2 tot 3 minuten roeren.
Bestrooi het beslag met de suiker en karamelliseer het geheel 2 tot 3 minuten. Terwijl het beslag karamelliseert kan de rum met de sinaasappelsap gemengd worden. Voeg vervolgens toe aan de Kaiserschmarrn. Bak dit geheel al roerend nog ca. 1 minuut.
Bestrooi met poedersuiker en wat kersencompote en ‘Guten Appetit’.