Flatbread met kerrie falafel

Het is dinsdag en de tweede dag van de week zonder vlees en zuivel. En dat betekent dat er weer een nieuw vegetarisch recept wordt bereid. London gaat namelijk vandaag flatbread met kerrie falafel maken.

Ingrediënten

Voor de flatbread

  • 250 gram patentbloem
  • 1 tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 240 ml water
  • 50 gram roomboter of 4 el olie 

Voor de salsa

  • 2 rode paprika's 
  • 2 tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • sap van 1 limoen
  • olijfolie

Voor de kruidensaus

  • 100 ml kokosyoghurt
  • 10 gram dille
  • 10 gram platte peterselie

Overig

Bereiding

Flatbread

Doe de bloem, water, bakpoeder, roomboter/olie en het zout in een grote kom en kneed dit tot een grote bal. Verdeel het deeg vervolgens in vier gelijke delen. Bestrooi het aanrechtblad en de deegroller met bloem. Rol de deegballetjes uit in een ronde vorm en druk plat met je handen.

Leg vervolgens een flatbread in een droge koekenpan en bestrijk de bovenkant met olie. Laat dit drie minuten bakken, draai om en bak nog drie minuten. Herhaal dit proces voor alle vier de flatbreads.

Salsa

Snijd de paprika, tomaat, ui en knoflook zo fijn mogelijk. Voeg limoensap en olijfolie toe. Meng het geheel en breng op smaak met peper en zout. Bak ondertussen de falafel knapperig in een pan.   

Kruidensaus

Snijd de peterselie en de dille fijn en meng dit samen met de kokosyoghurt tot een saus. Wanneer de falafel knapperig en warm is serveer je deze op het flatbread met daarbovenop de salsa, kruidensaus en wat rucola.  

Eet smakelijk!

 
Bekijk hier alle producten van Maza