Paprika gnocchi

London staat vandaag weer gezellig in de keuken! Vandaag gaat hij paprika gnocchi maken. Een heerlijk Italiaans gerecht. Wat al afstamt uit de tijd van de Romeinen.

Ingrediënten

  • 1 verpakking gnocchi
  • 1 el olijfolie
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 handje verse basilicum
  • 50 gram pecorino geraspt
  • 3 paprika's 

Bereiding

Geroosterde paprika's

Verwarm de oven voor op grillstand. Rooster de paprika's in de oven tot deze een zwarte kleur krijgen. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Draai de paprika's regelmatig om. 

Doe de paprika's na het roosteren in een kom en sluit deze af met vershoudfolie. Laat dit vervolgens 15 minuten staan. Op deze manier trek je de velletjes er probleemloos af. 

Trek de velletjes met behulp van een mesje van de paprika's af, snijd ze open en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika's in lange repen en leg apart. 

Gnocchi

Snijd de sjalot in ringen en snijd de knoflook fijn. Kook de gnocchi zoals op de verpakking staat beschreven. Verwarm ondertussen de olijfolie in de pan. Voeg de uienringen en de fijngesneden knoflook toe en fruit deze aan op laag vuur.

Snijd de geroosterde paprika's in grove stukken en voeg deze, samen met de oregano, het witte wijnazijn en wat zout en peper toe aan de pan. Roer het geheel goed door elkaar. Doe het paprikamengsel in een blender of keukenmachine en vermaal het geheel tot een grof mengsel.

Schenk de saus over de uitgelekte gnocchi en roer het geheel om, zodat alle gnocchi met saus is bedekt. Serveer met de pecorino en verse basilicum. 

Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten