Eten & Drinken

Bonensoep met avocado en koriander

Het weekend is weer voorbij en dat betekent weer een heerlijk gerecht van London. Vandaag maakt hij bonensoep met avocado en koriander. Een heerlijk Mexicaans recept om je vingers bij af te likken.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 licht pittige chorizo in kleine blokjes
  • 1 jalapeno zaadlijsten verwijderd, in stukjes
  • 2 kleine sjalotten gesnipperd
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 blikken zwarte bonen
  • 260 mililiter water
  • 4 tortilla's in stukken gesneden 
  • Zonnebloemolie om in te bakken
  • Avocado om te garneren (optioneel)
  • Verse koriander voor topping

Bereiding

Neem een grote soeppan en verhit deze, voeg geen olie toe. Bak hierin de chorizo in zijn eigen vet voor ongeveer 7 à 9 minuten. Voeg de sjalotten toe en bak dit drie minuten mee tot het glazig is. Roer de jalapeno door de sjalotten en bak dit twee minuten op middelhoog vuur. 

Voeg de tomatenblokjes toe en kook het geheel voor een minuut of acht door. Vervolgens voeg je de bonen en het water toe. Breng dit aan de kook, zet daarna het vuur laag en laat zachtjes nog eens acht minuten pruttelen tot alles goed warm is. Roer regelmatig. 

Terwijl de soep kookt snijd je de tortilla's in hapklare stukken. Deze tortillastukjes bak je in hete zonnebloemolie zodat deze gefrituurd worden. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd vervolgens de avocado in mooie, dunne plakjes en hak de koriander fijn ter garnering.

Serveer de soep in een kom met de gebakken tortilla, avocado en verse koriander.