Appeltaart met amandelspijs

London is eindelijk weer beter en dat betekent feest! Hoe kun je dat beter vieren dan met taart. Daarom maakt London een verrukkelijke appeltaart mét amandelspijs. Om je vingers bij af te likken! Heerlijk met bijvoorbeeld een toefje slagroom.

Ingrediënten

  • 125 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 350 gram bloem
  • 1 mespunt zout
  • 250 gram suiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 1 eigeel
  • amandelvlokken

Vulling

  • 1,5 kg appels, een mix van goudreinet/jonagold in blokjes (schoongemaakt, maar niet geschild)
  • 75 gram rietsuiker
  • 1 el koekkruiden/kaneel

Amandelspijs

  • 150 gram amandelmeel
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 1/2 ei (M)
  • citroensap van 1/4 citroen (optioneel)

Bereiding

Voor de bereiding van het amandelspijs voeg je amandelmeel, kristalsuiker, ei en citroensap toe aan een keukenmachine. Wanneer dit een fijngemalen geheel is, kan dit opgerold worden in plasticfolie en laat je het een nacht rusten in de koelkast.

Verwarm nu de oven voor op 160 graden. Begin dan met de bereiding van het deeg. Meng de bloem, het bakpoeder, zout en de suiker door elkaar heen. Meng vervolgens hier nog twee eieren en roomboter doorheen. Kneed daarna het geheel tot een deeg. Houdt een derde van het deeg apart om de taart af te maken en bekleed met de rest van het deeg de springvorm (Ø24cm). Kruimel hierna een gedeelte van het amandelspijs over de bodem. 

Schil de appels en snijd ze in blokjes. Meng de gesneden appel met de kaneel en de rietsuiker in een grote kom. Voeg de appels toe aan de met deeg bekleedde bakvorm. Gebruik daarna het overgebleven deeg om een ruitjes patroon te maken. Strijk af met eigeel en besprenkel met amandelvlokken, bak daarna de taart een uur in de oven.  

Serveer met vers geslagen slagroom.