Eten & Drinken
Aardappelkibbeh met walnoten
Het is bijna weekend! Dat betekent dat je je weer heerlijk kunt uitsloven in de keuken. Vandaag hebben we een speciale gast, want Merijn Tol staat in de keuken. Ze maakt een gerecht uit haar gloednieuwe kookboek 'De bijbel van de Libanese keuken'. We mogen gaan smullen van 'Kibbeh batata b jouz', oftewel: Aardappelkibbeh met walnoten.
Ingrediënten
- 500 gram mediterrane gele vastkokende aardappels (liefst uit Marokko, Cyprus of Malta)
- zout, naar smaak
- 100 ml olijfolie
- 250 gram fijne bulghur (wit of bruin)
- 75 gram walnoten
- 2 lente-uien
- 2 takjes munt
- 1 takje basilicum
- ½ tl 7-spice baharat
- 1 tl gemalen komijn
- extra vierge olijfolie, naar smaak
- fleur de sel, naar smaak
Benodigdheden:
Bereiding
Kook de aardappels in de schil, in gezouten water gaar. Laat uitstomen en pel ze. Stamp de aardappels fijn en meng de olijfolie erdoor. Spoel vervolgens de bulghur goed af. Hak de walnoten grof. Snijd de helft van het groen en al het wit van de lente-uien fijn. Pluk de blaadjes van de munt en basilicum en snijd dit fijn.
Meng de walnoten, lente-uien, verse kruiden, 7-spice en de komijn door de aardappelpuree. Kneed het er met je handen goed door. Spreid het mengsel uit over een schaal in een mooie cirkel of ovaal, van 1 centimeter dik. Maak er een mooi patroon in met een mes of lepel.
Besprenkel met extra vierge olijfolie en fleur de sel. Eet smakelijk!