Voor 6 personen
Voor de ganache:
Voor de pandanroom:
Voor de crumble:
Meng de palmsuiker en de zijdentofu in een keukenmachine tot de palmsuiker is opgelost en er geen klontjes meer te zien zijn. Het moet een zijdezacht mengsel worden. Smelt ondertussen de twee soorten chocolade au bain-marie. Dit houdt in dat de chocolade in een kom boven heet kokend water wordt gesmolten. Zorg ervoor dat de kom net niet het water aanraakt. Haal, wanneer de chocolade is gesmolten, de kom van het hete water.
Voeg beetje voor beetje het tofumengsel toe aan de chocolade. Roer goed door en laat dit in de koelkast opstijven. Klop terwijl de ganache opstijft de room, poedersuiker de kokoscream met een mixer tot een mooi, geslagen room. Voeg hier het pandanextract en de groene kleurstof aan toe en mix. En verwarm de oven voor op 170 graden.
Voor het maken van de crumble gebruik je een keukenmachine om de geroosterde amandelen grof te malen. Meng vervolgens de kokosrasp, grof gemalen amandelen, bastardsuiker, olijfolie, de panko en het zout met elkaar in één kom. Verspreid de crumble op een, met bakpapier beklede, bakplaat en rooster het in 15 minuten bruin. Zorg ervoor dat de crumble af en toe gehusseld wordt zodat alles gelijk bruin wordt.
Schep een grote bol chocoladetofu op een bord en bedek dit met twee eetlepels pandanroom. Maak af met de crumble.
Eet smakelijk!